Vi var på Frilandsmuseet og var med til at lave æblemost. Vi skal lave vores egen æblemostmaskine! - og det gjorde vi så. Den virker. Palle kom forbi til premieren. Omkring 12 æbler blev til omkring 1/2 liter rigtig god æblemost.
Først skal æblerne plukkes.
Æblerne vaskes og knuses.
Æblemosen pakkes ind i et viskestykke.
Æblepresserens 2 trykplader er lavet af 2 lag limtræsbordplade. På den nederste plade har jeg sat en lille liste på 3 af siderne, den skal sørge for at skærebrættet bøjer og laver en lille skål.
Et skærebræt af plastic, håndtaget har jeg skåret af.
Pakken med æblemos.
Endnu en pakke æblemos. Det øverste skærebræt er med huller og skal være lidt mindre end det nederste.
Den øverste trykplade.
Det hele monteres.
Et par tryk på donkraften - og æblemosten begynder at løbe.
Ideen med listerne virker rigtig godt!
Det skal stables omhyggeligt, ellers bliver det trukket skævt.
Pladen her burde være lidt kraftigere.
Æblepresseren blev lavet på et par timer.
2 tons donkraft: 99,50.
2 gevindstænger: 49,90.
Møtrikker og spændeskiver: 7,69.
2 skærebrædder: 59,00.
Trædele og pladen på toppen af donkraften havde jeg på lager.
2 kg blandet Ingrid Marie, Cox Orange, Holsteiner Cox og Mutzo giver 8 dl fin æblemost. Ren Mutzo giver mere æblemost.
2 tons donkraft: 99,50.
2 gevindstænger: 49,90.
Møtrikker og spændeskiver: 7,69.
2 skærebrædder: 59,00.
Trædele og pladen på toppen af donkraften havde jeg på lager.
2 kg blandet Ingrid Marie, Cox Orange, Holsteiner Cox og Mutzo giver 8 dl fin æblemost. Ren Mutzo giver mere æblemost.
Kommentarer
Send en kommentar